Staples Business Advantage
Recycling

Recycling

Om onze klanten verder te helpen hun impact op het milieu te verkleinen, biedt Staples Business Advantage een recyclingservice aan onze klanten. Wij werken samen met partners in heel Europa om de recycling van inkt- en tonercartridges te faciliteren, vaak door middel van een ophaalservice bij de klant.

Wij recyclen de meeste inkt en toner in onze branche. 50 miljoen in 2016! Als wij alle inkt en toner die in 2016 door Staples Business Advantage is gerecycled achter elkaar zouden plaatsen, heb je een lijn die de wereld vijf keer omspant.

Wij recyclen de meeste elektronica in onze branche. 25 miljoen pond in 2016! Wij hebben een hoeveelheid elektronisch afval gerecycled die gelijk is aan het gewicht van 2000 olifanten.

Collecture

Recycle uw lege toner- en inktjetcartridges

Samen met onze partner Clover Environmental Solutions, bieden we u, door middel van de Collecture verzamelbox, een eenvoudige, veilige, duurzame en gecertificeerde oplossing voor het afvoeren en recyclen van uw lege toner- en inkjetcartridges. De verzamelboxen worden gratis verstrekt en opgehaald. Verzamel de lege cartridges zoveel mogelijk in de verpakking van de nieuwe, of tenminste in een folie om blootstelling aan stof te vermijden en de cartridges te beschermen tegen beschadigingen tijdens het transport. U ontvangt regelmatig een overzicht van uw ophaalopdrachten met vermelding van alle door u teruggestuurde materialen. Dit overzicht kunt u gebruiken voor uw eigen (afval)administratie en/of Carbon Footprint rapportage.

Met Staples Business Advantage® heeft u niet alleen een leverancier die de verantwoordelijkheid voor uw bedrijf deelt, maar ook een adviseur die u graag helpt om uw duurzaamheidsdoelen te realiseren. We werken er hard aan om u te helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen door oplossingen te ontwikkelen met milieuvriendelijke producten, milieurapportages en recycling van lege cartridges. Uw Staples Business Advantage accountmanager werkt nauw met u samen om een programma samen te stellen waarmee u uw specifieke doelstellingen kunt realiseren.

Collecture verzamelbox bestellen/afhalen

Heeft u vragen over uw afhaalopdracht, stuur dan een email naar: info@collecture.com

Wecycle

Inleveren is terugkrijgen

Staples werkt samen met de stichting Wecycle om elektrische apparaten of kapotte spaarlampen (e-waste*) in te zamelen. Als u e-waste inlevert bij een Wecycle-inleverpunt, is dit daarom niet het einde. Het is een nieuw begin.

Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren. Dit wordt daarom de circulaire economie genoemd.

E-waste kan heel makkelijk bij één van de 41 Staples winkels ingeleverd worden. Er is dus altijd een inleverpunt bij u in te buurt. Welke winkel voor u het dichtste bij is kunt u in onze storelocator vinden.

* E-waste = alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle afgedankte tl-buizen, spaar- en ledlampen.

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in het opzetten van een duurzamer inkoopprogramma? Wilt u weten hoe u uw medewerkers kunt helpen slechte gewoonten te doorbreken en een verschil te maken?
Wij helpen u graag, dus neem gerust contact met ons op.

Onze partners in duurzaamheid

Ontdek de duurzame oplossingen waarmee wij u kunnen helpen te stoppen met slechte gewoonten en een verschil te maken. Doe dit met de hulp van Staples Business Advantage en zijn vertrouwde partners in duurzaamheid.

Metsa
Stabilo
Sealed Air Diversey Care
Canon
Edding
Epson
Hamelin
Henkel
Hp
International Paper
Pilot
Esselte
Energizer
Multicopy
durable
3m
Fellowes brands
Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-vertegenwoordiger bellen op het volgende nummer:

088 45 45 700

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Eén van onze vertegenwoordigers zal dan snel contact met u opnemen

Get Help NL

Form
Submit